Wednesday 12 December 2012

Cheesy Masti Platter

I have been trying many new recipes with my own touch for long time. But this is my first written recipe. I have made this for Amul Cheese Contest but unfortunately, I could not able to upload due to technical problem. But have send two recipes of this dish for "Alda India" recipe contest.... and I won!!!



Double Cheese  Spinach Bread Roll

Ingredients:
  • Chopped spinach – 2 cups
  • Boiled sweet corn kernels - 1 tbsp
  • Grated mozzarella cheese – 1 cup
  • Grated cheddar cheese- ½ cup
  • Finely chopped garlic – 2 tsp
  • Dried oregano- 1 tsp
  • Black pepper powder- 1 tsp
  • Salt to taste
  • Olive oil or butter – 2 tsp
  • Veg. oil (for frying) - as required
  • Sliced bread – as required

Method :
  • Heat olive oil in the pan, add garlic, saute for few seconds.
  • Add spinach, corns, salt, oregano & black pepper powder. Saute for 1-2 min.  Let it littlebit cool. 
  • Add grated mozzarella & cheddar cheese. Mix it well. 
  • Remove crust sides from bread. Soak each slice, one at a time, in water for about ten seconds. Squeeze out water by pressing between palms. Place a bread slice on the work top, place some of the above mixture in the center on one side and roll the rest if the slice over to cover the stuffing firmly. Ensure that the edges are well sealed. 
  • Heat sufficient oil in a deep pan/wok and deep fry the rolls until golden brown. 
  • Drain and place on an absorbent paper. Serve hot.


Cheesy Noodles


Ingredients:
  • Noodles – 1 pack or 200 gm
  • Butter – 1 tbsp
  • Processed cheese – ¼ cup (2 cubes)
  • Cream – ¼ cup
  • Curd/ Yogurt – ¼ cup (optional)
  • Finely chopped garlic – 2 tsp
  • Julian chopped onion – 1 med.
  • Julian chopped green capsicum– 1 med.
  • Finely chopped coriander- 1 tbsp
  • Black pepper powder- 1 tsp
  • Salt to taste
  • Butter – 1 tbsp
  • Jalapeno paper – 3 or 4 slices for garnishing
  • Tomato sauce – as required for garnishing

Method:
  • Boil water with salt and little oil. Add noodles to hot water and cook. Drain noodles. Keep aside.
  • Heat butter in a pan. Add garlic, sauté for a minute. Add onion and Capsicum and continue to sauté till they are slightly softened. Add salt & black pepper powder. Mix well. Then add noodles & grated cheese. Sauté for a minute.
  • Beat well cream & curd. Add in noodles & mix well. Remove from flame. Garnish with coriander, jalapeno paper & tomato sauce. Serve hot.

Cheesy Layer Salad
Ingredients:
  • Boil sweet cons- 1 tbsp
  • Onion & tomato- 2 slices
  • Cheese slice- 1
  • Finely chopped green capsicum- 1 tbsp
Dressing:
  • Olive oil- 1 tsp
  • Balsamic vinegar- ½ tsp
  • Tabasco sauce - ½ tsp
  • Black pepper powder- ¼ tsp
  • Lime juice- ¼ tsp
  • Salt to taste

Method:
Put above dressing ingredients in bowl. Mix well. Add corns, onion, tomato, capsicum. Cut cheese slice into 4 pieces. Then keep on plate onion slice, tomato slice, cheese slice and capsicum & sweet corns on cheese slice.


Cheese Chips
Heat pan properly. Remove from flame. Spread grated Gouda cheese all over pan and sprinkle red chilly powder on it. Keep aside till it become cool. Cheese convert in thin layer. Remove this gently from pan. It is look like chips.

Indian Green Pesto Chutney 
Blend fresh mint, coriander, green chilli, cashew nuts, salt, and sugar. Add some cheese spread in this chutney & mix well.

Magic Tomato Sauce
Combine tomato ketchup , mix herb, chilly flex &  cheese spread in bowl. Mix well.


My prize from Alda India:



चीजी मस्ती

डबल चीज आणि पालक ब्रेड रोल 
साहित्य:
  • उभा कापलेला पालक -२ कप 
  • उकडलेले मक्याचे दाणे- १ टेबलस्पून 
  • मोझ्झेरेल्ला चीज- १ कप 
  • प्रोस्सेड चीज- १/२ कप 
  • बारीक चिरलेला लसुन- ६ पाकळ्या 
  • ओरेगनो- १ टीस्पून
  • काळी मिरी पूड- १ टीस्पून 
  • मीठ- चवीप्रमाणे 
  • ऑलिव तेल किंव्हा बटर - २ टीस्पून 
  • तेल (तळण्यासाठी)- आवश्यकतेनुसार 
  • ब्रेड स्लाइस -आवश्यकतेनुसार
कृती :
  • एका पॅनमध्ये ऑलिव  तेल गरम करून त्यात लसूण  जरासा परता. 
  • त्यात कापलेला पालकमक्याचे दाणेओरेगनोमिरपूड आणि मीठ टाका. ३ ते ४ मिनिट परता. 
  • थंड झाल्यावर त्यात दोन्ही चीज घालून व्यवस्थित एकत्र करा.
  • ब्रेडच्या कडा काढून टाका. एक स्लाइस पाण्यात किंव्हा दुधात बुडून लगेच हातावर घेऊन दाबा. त्यात तयार केलेले सारण  भरून त्याला रोलचा आकार द्या. अशाप्रकारे सर्व रोल करून घ्या.
  • गरम तेलात सोनेरी रंगावर तळून काढा. चटणी आणि केचप बरोबर गरमागरम खा.

चीजी नुडल
साहित्य:
  • नुडल- २०० ग्रॅम 
  • प्रोस्सेड चीज - २ क्युब 
  • क्रीम- १/४ कप (घरातील घट्ट साय देखील चालेल)
  • दही- १/४ कप 
  • उभा चिरलेला कांदा- १ कप / १ मध्यम आकाराचा 
  • उभा चिरलेली भोपळी मिरची - १ कप / १ मध्यम आकाराचा 
  • बारीक चिरलेली कोथिंबीर – २ टेबलस्पून 
  • मीठ- चवीप्रमाणे 
  • मिरपूड- चवीप्रमाणे 
  • टोमॅटो केचप - सजावटीसाठी 
कृती :
  • मीठ आणि थोडेसे तेल टाकून पाणी उकळत ठेवा. त्यात नुडल्स टाकून शिजून घ्या.
  •  पॅनमध्ये बटर गरम करून त्यात लसुन, भोपळी मिरची आणि कांदा गुलाबी रंगावर परतून घ्या. मीठ आणि मिरपूड टाका. 
  • नुडल्स आणि चीज टाकून एकत्र परतून घ्या.
  • दही आणि क्रीम एकत्र फेटून त्यात घाला व एकत्र करा. कोथिंबीर आणि टोमॅटो केचप ने सजवा. 

चीजी लेअर सलाड 
साहित्य:
  • उकडलेले मक्याचे दाणे- १ टेबलस्पून 
  • कांदा आणि टोमॅटो- प्रत्येकी २ कप 
  • चीज स्लाईस - १
  • बारीक कापलेली भोपळी मिरची - १ टेबलस्पून
ड्रेसींग:
  • ऑलिव ऑईल- १ टीस्पून
  • बाल्सामिक व्हिनेगर - १/२ टीस्पून
  • टोबास्को सॉस- १/२ टीस्पून
  • काळी मीरी पूड- १/४ टीस्पून
  • लिंबाचा रस- १/२ टीस्पून
  • मीठ- चवीनुसार
कृती:
ड्रेसींगचे सर्व पदार्थ एकत्र करून छान ढवळा. एका डीश मध्ये कांद्याची चकती त्यावर टोमॅटोची चकती, त्यावर चीजची अर्धी स्लाईस ठेवावी. त्यावर थोडेसे मक्याचे दाणे आणि कापलेली भोपळी मिरची ठेवा. त्यावर थोडे ड्रेसींग टाका.


चीज चिप्स
एक पॅन गरम करा. त्यावर किसलेले चीज पसरवा. लगेच गॅस बंद करा. चीजवर लाल मिरची पूड भुरभुरा. थंड झाल्यावर चीज एकत्र होऊन पापुत्रा होईल. हळूहळू पॅनपासून सोडवा. चिप्स सारखे दिसेल.

हिरवी पेस्तो चटणी- पुदिना, कोथिम्बिर, मिरची, साखर, लिंबू रस, काजू आणि मीठ एकत्र वाटा. त्यात थोडेसे चीज स्प्रेड मिसळा.

जादुई टोमॅटो सॉस-  टोमॅटो केचप , चिली फ्लेक्स, मिक्स हर्ब आणि चीज स्प्रेड एकत्र करा.

No comments:

Post a Comment

Your feedback is valuable. Keep supporting and loving for ever .....!